h1

Už ty koncerty nestíhám sledovat

May 19th, 2006

Nechápu, čím jsme si to zasloužili, ale letos tady asi budou fakt hrát úplně všichni. Tuhle jsem kupříkladu v autě poslouchal nějakej živák Nicka Cavea a říkám si, taky by to sem zase moh' nabrat. Další den kouknu do novin a hele, Caveovo koncert v Praze už je ohlášenej. (Od tý doby poslouchám kolem dokola PJ Harvey a doufám, že se efekt zopakuje – zatím nic, hergot.)

Tož popořadě: první zásek bude už 20.6., kdy v rámci United Islands of Prague hraje na Žofíně fakt lahůdka, trio Medeski, Martin & Wood. Další den jedem do Blavy na Stinga, následně přijde smršť koncem července: 19.7. přijede do Státní Opery (eh… tam jsem byl naposled s dědečkem někdy v roce 1980) Suzanne Vega, tentokrát jen se španělou a basákem Viscegliou. V týhle podobě jsme ji zažili už na Jamu 1999 a bylo to skvělý. O den později hraje v Hušákbordelu Clapton a 22.7. je ve Stromovce hodně zajímavej festival Music in the Park a tedy Sinéad O'Connor (ehhmm… tuhle jsem v autě poslouchal geniální desku Faith and Courage a říkal jsem si, že sem zas by někdy mohla… ale to už znáte), Blind Boys of Alabama (neznáte? ale jo, zpívaj s Gabrielem Sky Blue na poslední desce Up) nebo Vernon Reid. No a poslední série přijde v září: 22.9. opět v Hušákdeklu Pearl Jam a 30.9 . již zmíněnej Nick Cave v Pakulu – když tam udělal atmosféru Lou Reed, zvládne to Mikuláš taky.

A to se omlouvám všem, jejichž zdehrající oblíbence sem nepíšu, protože mi tolik neříkaj – namátkou třeba Guns n'Roses, Placebo a koneckonců i Stones, který už jsem viděl mockrát a už jsem nasycen. Fakt zvláštní rok, takovouhle koncentraci jsme tu dlouho neměli. Tak ještě ta PJ Harvey… :-)

Comments are closed.