h1

Budem chodit na koncerty: Cale, Reed, Värttinä…

January 25th, 2006

Velmi zajímavý koncerty nás čekaj v blízký budoucnosti. Hlavně v březnu bude veselo: 9.3. hraje v Arše John Cale, podle všeho asi sólo bez kapely. Pár dní po něm, 17.3., přijede do Pakulu (aúúúúú!) pro změnu Lou Reed se stabilní partou Mike Rathke, Fernando Saunders, Tony Smith. (Nemůže Reed přijet o pár dnů dřív? A Cale zůstat o chvíli dýl? Nemohli by se tihle dva potkat v nějaký hospodě a dát si aspon pár kousků z nepřekonatelný desky Songs for Drella? Vy neznáte Songs for Drella? Vy ostudy!!!)

Ovšem tím to nekončí, užijí si nejen milovníci sametových kořenů – hned den po Reedovi hraje ve Smetanově síni (ouch) sám veliký Mahavishnu neboli John McLaughlin a jeho Shakti. Vůbec nevím, co teď hraje, tudíž ani nevím, jestli tam chodit nebo ne – na nějakou instrumentální exhibici ve stylu Birds of Fire bych asi večer po Reedovi neměl moc náladu, ale zase jestli to bude víc do Indie… Nevíte někdo?

Ovšem mě snad nejvíc potěšila zpráva, že by v červenci (zatím neupřesněno) měli do Prahy dorazit Värtinää. Poslední koncert v Akropoli loni na jaře patřil k tomu nejlepšímu, co jsem v životě viděl, tak předpokládám, že si nepohoršili :-) . Jen doufám, že se nebudou tlouct s Claptonem (20.7.), i když – asi by to Finové a Finky vyhráli… Ale spíš bychom na ně vyjeli k bratrom za hranice, v Bratislavě je termín Värttinä už potvrzenej na 14.7.

Enjoy!

Comments are closed.