h1

Dvakrát polární výprava - Krkonoše a Velká Fatra

March 17th, 2010

Co by to bylo za zimu bez chození po horách. Teď se v krátký době podařily dvě zajímavý akce – tou první byl přechod části Krkonoš (z Úpy přes Růžohorky na Sněžku, Luční boudu, Liščí horu a zpět) s Jarmilou a „lyžařskou“ partou, tj. Knopy, Preissy etc. Prima počasí, povedená společnost, nostalgický vzpomínky na dávný lyžařský kursy na Luční boudě připomínající (tehdy) spíše kasárna PTP. Mimochodem personálu velice děkuji za záchranu fotovýbavy zapomenuté v lyžárně – to se mi ještě nestalo :).

A záhy následoval tradiční zimní fotovíkend na Slovensku, tentokrát na Velké Fatře. No, fotovíkend… tak jsme to původně s Karlem, Lukášem a Hankou plánovali, ale když okolo vás dva dny v kuse zuří vánice, chumelenice a třeskutej mráz, zrovna moc obrázků nepořídíte. Přesto to byla vynikající akce, vichr a sníh jsme si užili skvěle, chata pod Borišovom je výborná (nemá vodu ani elektřinu, zato prima polohu a personál) a cca patnáctikilome­trovej sobotní pochod mlhou a fujavicí po hřebeni mi nejspíš zůstane v paměti dlouho.

A fotky? Ani z jedný akce nic moc, do „regulérní“ galerie jich přežilo jen pár. Zato o dokumentační záběry zejména z Fatry nebyla nouze a tak se v galerii znovuzrodila kategorie Events neboli momentky z akcí. Koho to zajímá, podívejte se. Ovšem daleko nejlepším materiálem je Karlovo fatranské video z vrcholu Ploské, které najdete tady… severní pól je dobyt :).

One comment to “Dvakrát polární výprava - Krkonoše a Velká Fatra”

  1. for zaphod las staff,' was gulharov.


Leave a Comment