h1

Hned 2x Peace Frog

November 9th, 2005

Jak psal onehdy švára Vláďa o své kapele, dva koncerty za měsíc, to už je skoro turné. A my to taky stihnem! O prsa, ale přece.

Nejbližší hraní se chystá v pátek 18.11. ve Škabetce, což je známý a oblíbený bar na rohu Zborovské a Vodní. Spolu s náma tam hraje Rychlej konec, zároven je to oslava narozenin Jarmily a Helči Tučkový – no zkrátka ideální příležitost. Zárove�? to bude první výročí koncertní kariéry Peace Frog, neboť právě na minulých narozkách J&H jsme poprvý vylezli před lidi (zhruba 10 dní poté, co se ke kapele přidal zpěvák Honza). Takže to budou vlastně troje narozky v jednom :-). A chystáme pár překvápek, tak se těšte.

No a v sobotu 17.12. se hraje opět u Zdenka ve Štěnapu ve Štěchovicích, kde se cca před měsícem konal první koncert bandu po zmrtvýchvstání. V návalu práce jsem tu o něm ani nenapsal ani řádku, tak to teď napravím. Nuže – byla to těžká pohoda, hlavně pro kapelu, neb Štěnap je skvěle vybaven, takže třeba já jsem si vez jenom virbl a paličky. Ještě líp na tom byl Štěpán, neb nevezl vůbec nic, protože na koncertech hraje na Honzovu kytaru. Výbornej zvuk, odposlechy pro každýho zvlášť, no paráda. Komická vložka přišla hned po úvodní Love Her Madly, neb Těp trhl strunu. Když Doors, tak Doors, řekl si zbytek kapely a začal improvizovat nějaký blues, do čehož měl Honza coby Morrison recitovat básně. Pravda, místo American Prayer si vybral poezii Karla Plíhala, ale vůbec to nevadilo.

Zbytek hraní už byl OK, je krásný při koncertě slyšet sebe i ostatní a vědět, že zvukař nedělá blbosti jako v Rumburku (modří vědí) :-). Honza se dokonce natolik odvázal, že chvíli před koncem během sóla v Light My Fire seskočil z pódia a jal se s několika fanoušky provozovat morrisonovské medvědí tance na parketu – možná je to jistá předzvěst věcí příštích, nechte se překvapit. Tak se nám akce líbila, že jsme se ji rozhodli zopáknout, tudíž 17.12. vzhůru do Štěchovic. Pokusím se sem časem pověsit nějakou mapku, protože Štěnap je v podstatě soukromej barák a dost špatně se hledá, i když ho místní většinou znaj. Doražte!

5 comments to “Hned 2x Peace Frog”

  1. No a kdy budou na webu na stazeni mp3jky se studiovejma nahravkama ;-)


  2. No hlavně že ti zůstal smysl pro humor.