h1

Lhota Trophy X

September 22nd, 2008

Desátý ročník oblíbené hry Lhota Trophy (o dvou předchozích si můžete přečíst tady a tady) se odehrál v sobotu 20.9. Tradice si žádá zápis formou kroniky…

Před akcí: Zní to skoro neuvěřitelně, ale letos snad úplně poprvé nedošlo během příprav k žádným zádrhelům, nikdo neonemocněl, nerozbilo se nám auto, dokonce jsme v den akce ani nezaspali. Po třech letech se tak Outlandos účastní v kompletním původním složení – captain Lukoko, chodící počítač Jana, teamový psycholog Jarmila, gumový muž Štěpán a volant já. Letos vypadá Lhota velmi slibně, poprvé v dějinách ji připravujou samý holky (loñský ročník vyhrála posádka Mobilní ženy), moc se nám líbily originální webový stránky, tradiční prolog (ukrytí informace o místu startu do vzdělávacího pořadu na ČT2 bylo fakt vtipný :)) i minimalisticky pojatá povinná výbava, díky níž jsme na rozdíl od loñska nemuseli týden dopředu tahat z kamarádů nezbytnosti typu nafukovacího člunu, plynové masky apod. :) V předvečer akce se v pohodě scházíme u nás doma a vesele ladíme formu.

4:00 Je tma jako v pytli, z autorádia duní Get a Grip od Aerosmith (tradice je tradice) a Outlandos směřují v Polárce po dálnici na Plzeñ a následně do Lhoty k Boru u Tachova. Dobrou náladu lehce kalí snad jen zima jak v psírně – loñská opalovačka se letos patrně konat nebude.

6:00 Na startu je 50 posádek, což je rekord Lhoty, zároveñ to ale působí až hrozivě – pokud se holkám tohle podaří organizačně zvládnout bez zádrhelů na jednotlivých stanovištích, bude to opravdu úctyhodnej výkon. Pár minut po šestý trháme první obálky a vrháme se na šifry. Buď jsou oproti loñsku o hodně náročnější, nebo jsme my o hodně tupější, každopádně tehdejší drtivej počáteční nástup se tentokrát nekonýá, ještě po půlhodině čučíme do většiny papírů jako husy do flašek a chytá se jen Jarmila se Štěpánem, úspěšně skládající fotku prošlou skartovačkou. Okolo půl osmý tedy vyrážíme za stálého lámání hlav na první stanoviště.

10:00 Pomalu, ale jistě se za občasné výpomoci kamarádů na telefonu (díky Karolíno, Stáño, Petře, Danielo, Báro, Míšo, Zdeñku, Ajo… zapomněl jsem na někoho?) a bohužel i první tržené nápovědy začínají rýsovat obrysy trasy. Ve chvíli, kdy jakž takž stanovujeme plán cesty a vyrážíme, ovšem dochází k nepříjemné patálii – Janina Nokia N95 zůstala na střeše auta, odkud se během jízdy odebrala do příkopu. Naštěstí to zjišťujeme záhy, nicméně místo odjezdu na stanoviště běháme mezi poli a hledáme telefon. Jarmila s Lukášem ho po nějaké době kupodivu (bez krytu baterky, ale aspon tak) nacházejí, přesto musíme změnit plán – půlka týmu sleduje Štěpána skotačícího na lanové stezce, já s Janou vyrážíme na další stanoviště, který je časově omezený a pak už bychom to nestihli. Musíme se tedy pro zbytek party vrátit, což znamená nepříjemný zdržení a spoustu kilometrů navíc. Ugh.

14:00 Není to úplně ideální, ale vcelku to jde. Štěpán si užívá svou kaskadérskou roli – po sjezdu na laně se na hradě Gutštejn noří do temný sklepní kobky zn. klaustrofobův sen a úspěšně zde zjišťuje kód umístěný na břiše živého švába. Jarmila zase oprašuje své dávné přírodovědecké znalosti a s pomocí doc. Petra Z. na telefonu se Štěpánem dolují kód z levé komory původně mraženého kuřecího srdce. Oč víc se nám líbí až překvapivě stylová atmosféra šifer i úkolů, o to víc nás mrzí, že děláme zbytečný chyby – trhli jsme zatím dvě nápovědy a poobakrát zjistili, že jsme byli na správný cestě, ale někde jsme to popletli. No nic, jedem dál.

16:00 Další kiks – vinou numerický chyby v jednom výpočtu jsme se při zadání GPS souřadnic sekli o nějakých 30 km, což znamená jediný – musíme objet, co se dá, a kašlat na úkoly (za prošvihnutí celýho stanoviště je mnohem horší penalizace než za nesplnění úkolu na něm). Což je strašná škoda, protože tím zkracujeme na nezbytný minimum posezení v nádherný pivovarský hospodě v Chodový Planý a úplně přicházíme o cachtání v bazénu v Kynžvartu – to se mi snad zdá, poprvý v životě se na Lhotě místo boje o život v peřejích nebo na skále můžem válet v sauně a my to nestihnem. Hlavně že Štěpán mohl obcovat se šváby :-). Carramba. Na poslední chvíli dorážíme aspoñ na okraj Mariánských Lázní, v tamější aleji je poslední stanoviště, který máme šanci stíhat. Příjezd po limitu znamená diskvalifikaci.

18:30 Zmíněný stanoviště se nacházelo v místě nazvaném „Alej svobody“ kousek od hotelovýho komplexu. Nevím jak vám, ale mně tahle představa evokuje lehkou odpolední procházku mezi babičkami s kočárky. Zlatý voči. „Alej“ je ve skutečnosti 2 km dlouhá lesní cesta vedoucí nahoru dolů jak na horský dráze (na mapě dýlka vypadala poloviční, neb mě nenapadlo se kouknout na vrstevnice). Jedinej způsob, jak to stíhat, je permanentní čtyřkilometrovej terénní běh – zlatej trénink ze smíchovskejch kopců. Přesto málem se Štěpánem vypouštíme duši. Jana s Jarmilou mezitím zjišťujou cíl a když na pokraji chcípnutí dorážíme s kódem k autu, zjišťujem, že podle navigace přijedeme cca 10 minut po limitu. NEVER! Události následující půlhodiny nechci blíže komentovat (nevím, zda tenhle deník nečte dopravní policie, a pokud ano, pak předesílám, že řídila osoba blízká, nebo osoba úplně jiná, nebo mé horší já, případně auto jelo tou stočtyřicítkou po okresce samo hnáno vůlí po vítězství), nicméně minutu po minutě stahujeme. Totální krize přichází cca 500 m před cílem, neb najednou na poslední křižovatce nevíme kudy. Zbývá snad minuta. Nakonec na kapitánův rozkaz riskujem jeden směr a je to tam, cíl se noří ze soumraku a těsně před diskvalifikací odevzdáváme cílovou kartu. UGH!

20:30 Sedíme v hospodě, večeříme (furt se mi klepou ruce a adrenalin stále stříká z uší po tom závěru) a bilancujem. Organizace: podtržená jednička s šesti hvězdičkama, best Lhota ever, jednoznačně. Stylový, nepřekomplikovaný, dokonce i víceméně s tematickou atmosférou, žádný prostoje, žádný chyby, žádný zádrhele, byť to celý bylo o dost náročnější než loni. I cílový místo je pěkný, navíc v sále začíná hrát živá kapela (The Showers, příjemnej revival 60's všeho druhu). Náš výkon: to už je slabší, viz výše. Na druhou stranu jsme nakonec fakt leccos nahnali. Tak uvidíme – teď záleží hodně na tom, co ostatní. Podle prvních průzkumů měl skoro každej svý problémy, tak si počkáme…

22:30 Začíná vyhlašování. 12 posádek dojelo po limitu, maj smůlu. Držíme si palce na první dvacítku. Jo! Sedmnáct… patnáct… třináct… pořád ani stopa po Outlandos. Adrenalin stoupá jak v serpentinách před cílem. Deset! Pořád nic. 9… 8… 7… to už je divný, začínáme po sobě vyděšeně koukat, jestli jsme nevypadli z pořadí. JOOO! Jsme pátý!!! Teda to by nás nenapadlo ani ve snu. Totální výbuch nadšení, snad ještě větší než po loñským stříbru. Tam jsme věděli, že jsme na tom hodně dobře, tady to taky mohla být třicítka. Fantazie!!! Vyhrává tradičně Aurora Petra Halíka (ten byl mimochodem jmenován jako první člověk do nově zřízené Síně slávy LT) s obrovským náskokem před druhou posádkou, ale to vnímám skrz závoj euforie. Panáky, tanec, divoký oslavy. A po čase přesun do zaslouženýho pelechu, byla to fakt síla. Ne že bychom neměli napříště co zlepšovat, ale na druhou stranu – až se tak stane, těš se, Lhoto č. 11… Outlandos tam pochopitelně budou.

50 comments to “Lhota Trophy X”

  1. Ta N95 byla moje pracovni a byla v ni Janina SIMka… zadni kryt jsem ale už vyhandloval se skříní testovacích telefonů v práci ;-)


  2. … [Trackback]

    […] There you will find 29212 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  3. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  4. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  5. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  6. … [Trackback]

    […] There you will find 35350 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  7. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  8. … [Trackback]

    […] Find More Informations here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  9. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  10. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  11. … [Trackback]

    […] There you will find 89063 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  12. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  13. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  14. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  15. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  16. … [Trackback]

    […] Find More Informations here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  17. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  18. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  19. … [Trackback]

    […] There you will find 29127 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  20. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  21. … [Trackback]

    […] There you will find 77560 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  22. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  23. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  24. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  25. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  26. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  27. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  28. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  29. … [Trackback]

    […] Find More Informations here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  30. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  31. … [Trackback]

    […] Find More on: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  32. … [Trackback]

    […] Here you can find 99285 additional Informations: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  33. … [Trackback]

    […] There you will find 81991 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  34. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  35. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  36. … [Trackback]

    […] Find More on: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  37. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  38. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  39. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  40. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  41. … [Trackback]

    […] There you will find 31795 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  42. … [Trackback]

    […] Informations on that Topic: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  43. … [Trackback]

    […] There you will find 40557 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  44. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  45. … [Trackback]

    […] Read More: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  46. … [Trackback]

    […] There you will find 43401 more Infos: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  47. I Need to get Funds on the go – Your Payday Loan Solution

    Instant Financial products: swift resources approved to compliment your quick needs


  48. … [Trackback]

    […] Read More Infos here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  49. … [Trackback]

    […] Read More here: tolimati.cz/wp2/?p=1­96 […]


  50. We have However protecting months soft tab for sale Mori chemicals product.


Leave a Comment